Päiväkirjamerkintöjä Arktikselta

  Kuokkalan Vetehisten tarpojat osallistuivat lippukunnan talviretki Arktikselle maaliskuun alussa. Retkellä he toimivat kolmessa tutkimusryhmässä, jotka olivat saapuneet arktiseen tutkimuskeskukseen. Retken aikana ryhmät lehmätlentää, Naalit ja Aavikkolumikot tutustuivat arktiseen alueeseen erilaisten tutkimustehtävien parissa. Seuraavana ryhmien päiväkirjamerkintöjä retkeltä:

  Tutkimusryhmä lehmätlentää:

  Retkemme alkoi iloisesti. Ensiksi viemme rinkat terassille ja kävelimme laavulle pystyttämään telttaa. Kun teltta ja kamiina oli pystytetty pilkoimme puita ja kannoimme ne teltaan. Sen jälkeen menimme arktiselle tukikohdalle ja meidät jaettiin tutkintaryhmiin. Meidän piti myös keksiä ryhmille nimet ja miettiä, mitä haluamme arktisella tutkia. Tätä kirjoittavat ryhmän nimi on lehmätlentää. Sitten palasimme takaisin päärakennukselle syömään maukkaita tortilloita. Ruoan jälkeen söimme omia ja yhteisiä herkkuja ja pelasimme korttia ja muita lautapelejä. Osa kävi myös saunassa. Sitten oli aika tehdä iltatoimet ja mennä nukkumaan.

  Aamulla kun heräsimme menimme syömään aamupalaa. Aamupalana oli puuroa ja leipää. Sitten teimme aamutoimet ja oleskelimme hetken päärakennuksessa. Sen jälkeen tämä tutkintaryhmä lähti kotiin ja jätti päiväkirjavastuun toiselle ryhmälle.

  Tutkimusryhmä Naalit:

  Aamupäivällä, kun kaikki olivat paikalla, nostettiin lippu ja pidettiin taukojumppa, jonka jälkeen aamuohjelmat alkoivat. Tarpojat tutustuivat arktisen alueen alkuperäiskansojen musiikkiin levyraadin muodossa. Sitten teimme Arktis -2024 pinssit.  Lounaaksi oli hyvää jauhelihakeittoa ja lounaan jälkeen meillä oli tietovisa Arktiksesta. Sen jälkeen puhuttiin vaikuttamisesta. Teimme spreijaamalla mielenosoituskylttejä liittyen arktisen alueen luonnon tilaan ja alkuperäiskansojen oikeuksiin. Kylteistä tuli erinomaisia vaikka itse sanommekin. Välipalaksi oli maukkaita vohveleita. Välipalan jälkeen äänitimme ulkona ääniä iltaohjelmaa varten. Sen jälkeen alkoi maastopeli lipunryöstön tyyppisellä pelillä. Maastopelin jälkeen alkoi päivällinen, joksi oli makkaraa ja sämpylää.

  Tutkimusryhmä Aavikkolumikot:

  Lauantaina iltaohjelmassa oli monenaisia esityksiä kuten piñata sudenpennuille, meidän tekemä äänienarvauspeli ja angolalainen numbers-peli (voitimme). Iltaohjelman jälkeen sudenpennut lähtivät ja me menimme saunaan. Sitten söimme iltapalan ja pelasimme läpsyä sen yhteydessä. lähdimme pian teltoille. Matkalla ystävämme kaatui toooooooosi monta kertaa. Teltoilla pesimme hampaat ja menimme nukkumaan. Heräsimme neljältä kipinävuoroon ja takaisin nukkumaan menimme viideltä. Ja olimme toooooosi väsyneitä.

  Tänään aloitimme päivän aamupalalla. Sen jälkeen oli lipunnosto. Lähdimme sitten teltoille pakkaamaan tavaroitamme ja laittamaan telttaa kasaan. Roudasimme teltan Juhon peräkärryyn. Pelasimme korttia ja söimme ja sen jälkeen meillä oli henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tehtäviä. Lipunlaskun jälkeen lähdimme kotiin.