Meripartio

Kuokkalan Vetehisillä on käytössä viisi koulutusalusta, joilla toteutetaan ilta-, päivä- ja viikonloppupurjehduksia. Muutkin lippukunnat ovat tervetulleita aluksillemme tutustumaan veneilyn maailmaan. Meripartioon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kippariston päällikköön, yhteystiedot löydät täältä.

Alukset

Partioalus S/Y Evita

Evita sopii hyvin purjehdukseen tutustumiseen, purjehtimisen perusteiden ja purjeveneen varustuksen opiskelemiseen. Sen vuoksi Evita onkin kovassa käytössä seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla partiolaisilla. Aluksella pääsee myös kisaamaan! Evita on malliltaan Jeanneau Selection 37 ja on 37-jalkaa (n. 11m) pitkä. Alus on rekisteröity 12:sta ja yöpymään mahtuu kahdeksan innokasta purjehtijaa.

Omistaja: Päijänteen Partiopurjehdus Oy

Kuva: Kuokkalan Vetehiset

Partioalus M/S Kuha

70 -vuotias Kuha on lippukuntamme pitkäaikaisin koulutusalus. Edellisessä elämässään varppaaja toiminut teräsalus on kyydinnyt Kuokkalan Vetehisten jäseniä jo yli 30 vuoden ajan. Sen navigiontivälineistöä on päivitetty säännöllisesti, joten se soveltuu erinomaisesti navigoinnin harjoitteluun niin päivällä kuin yölläkin. Kuha on luottoalus erityisesti suuremmille ryhmille, kuten sudenpennuille ja seikkailijoille, mutta antaa pimenevissä syysilloissa haastetta myös vanhemmille ikäkausille.

Omistaja: Kuokkalan Vetehiset ry ja Jyväskylän seurakunta

Kuva: Kuokkalan Vetehiset
Kuva: Kuokkalan Vetehiset

S/B Tiitiäinen

Tiitiäinen on viidelle hengelle sopiva retkivene! Tiitiäinen on ominaisuuksiltaan ja varustukselta suunnattu tarpojille ja sitä vanhemmille partiolaisille retkialukseksi. Se voidaan myös yhdistää muiden alusten kanssa tapahtuvaan toimintaan, jolloin kyytiin pääsee myös nuorempia partiolaisia. 

Omistaja: Kuokkalan Vetehiset ry

S/B Aurora (Joe 17) 

S/B Aurora eli tuttavallisemmin Julle on Tiitiäisen tavoin 4-5 hengelle sopiva retkivene. Nostokölinsä ansiosta aluksella pystyy rantautumaan myös esimerkiksi matalampiin luonnonsatamiiin. Auroran kotisatamana toimiii Säynätsalo, ja se soveltuu erityisesti tarpojille ja sitä vanhempien ryhmien käyttöön. Veneelle vuonna 2021 hankittu traileri mahdollistaa reissut myös naapurivesille esimerkiksi Saimaalle.

Omistaja: Kuokkalan Vetehiset ry

Kuva: Kuokkalan Vetehiset
Kuva: Kuokkalan Vetehiset

Purjejolla S/D Joutsen

S/D Joutsen on 2-4 hengen purjejolla, joka sopii hyvin vasta-alkajasta jo pidempään purjehtineelle, säästä riippuen. Jollan kanssa voi harjoitella purjehduksen perusteita turvallisesti kokeneemman partiolaisen valvonnassa. Jollalla harjoittelusta on hyötyä esimerkiksi lippukunnan muilla purjealuksilla, kun pinnalla ohjauksesta tulee tuttua puuhaa.

Omistaja: Kuokkalan Vetehiset ry