varainhankinta

Lippukuntamme tarvitsee varoja toimintansa järjestämiseen. Erityisesti alustemme kunnossapito sekä retkeilyvarusteet vaativat rahaa. Osa toimintaan kuluvasta rahasta saadaan jäsenmaksuista, lippukunnan taustayhteisöiltä sekä KuVen nettituotekaupan myynneistä, mutta osa lippukunnan on kerättävä itse. Varainhankinnan tuottojen avulla esimerkiksi KuVen osuus partion jäsenmaksusta pyritään pitämään kohtuullisena. Varainhankinta on konkreettinen mahdollisuus vanhemmille lapsen partioharrastuksen tukemiseen.

Lippukuntamme tärkeimpiä varainhankintakeinoja ovat adventtikalenterikampanja loka- marraskuussa sekä veneiden pohjienpesutalkoot syksyisin. Vuoden ympäri on myös pienempiä varainhankintamuotoja, joihin kaivataan työpanosta. Tapahtumista ilmoitetaan sähköpostitse jäsenille ja huoltajille. Pienikin apu on tärkeää, joten etsithän sinulle sopivan tapahtuman ja tulet mukaan. Mahdollistetaan yhdessä partiotoimintaa lapsille ja nuorille!

Kuva: Patricia Puhakka / Kuokkalan Vetehiset

Adventtikalenterikampanja (loka- ja marraskuun ajan)

Kampanja on KuVen vuoden tärkein varainhankintakeino. Myymme partiolaisten adventtikalentereita ovelta ovelle, ja lisäksi ryhmät myyvät kalentereita kauppakeskuksissa. Kalenterin voi ostaa myös verkkokaupasta, jolloin on hyvä muistaa laittaa Kuokkalan Vetehiset lippukunnaksi, jota haluaa tukea. Varsinkin pienempien partiolaisten kohdalla myyntiin ja rahojen käsittelyyn tarvitaan myös vanhempien apua. Auttamalla myynnissä, ostamalla adventtikalenterin ja kertomalla ostomahdollisuudesta myös esimerkiksi tuttaville ja sukulaisille voit siis tukea KuVen varainhankintaa.

Veneiden pohjienpesutalkoot (syys- lokakuussa muutama päivä)

Pesutalkoissa pestään veneiden pohjia veneiden noston yhteydessä. Tähän et tarvitse erityisiä taitoja – reipas partiomieli sekä vedenpitävät ja likaantumisen kestävät vaatteet riittävät. Tarpojaikäisten ja vanhempien partiolaisten (yli 12- vuotiaat ja vanhemmat) lisäksi talkoisiin kaivataan erityisesti huoltajia. Mukana ei tarvitse olla koko päivää vaan jo muutaman tunnin osallistuminen auttaa paljon.

Partion Ystävät

Partiolla on valtakunnallinen varainhankinnan ohjelma Partion Ystävät. Ohjelma kerää varoja jäsenmaksuvapautusten myöntämiseksi vähävaraisille partiolaisille. Partion Ystävien kuukausilahjoittajat voivat halutessaan kohdentaa lahjoituksestaan 25 % meidän lippukunnallemme eli Kuokkalan Vetehisille.

Lahjoita lapselle harrastus ja tule lahjoittajaksi: https://www.partio.fi/lahjoita/partion-ystavat/ 

Jos sinulla on mielessäsi lippukunnallemme sopiva varainhankintakeino, olethan yhteydessä kuokkalanvetehiset(at)gmail.com.