Avoimet pestit

Haluatko päästä kehittämään itseäsi huippuporukalla? Mikä juttu kiinnostaa juuri sinua? KuVessa saat muokata pestistä itsesi näköisen ja kokoisen.

Alta löydät listan pesteistä, jotka kaipaavat vielä tekijää. Ota yhteyttä pestijohtajaamme, jos kiinnostuit: karoliina.nurminen[at]partio.fi.

Kuva: Emma Hirsimäki / Kuokkalan Vetehiset

Varastovastaava

Vastaa lippukunnan kalustosta ja varastojen siisteydestä, huolehtii lippukunnan kaluston kunnosta, kehittämisestä sekä kalustohankinnoista. Pestissä voi myös toimia työparina tai -ryhmänä.
Pestaaja: lippukunnanjohtaja

Tarpojavartion johtaja

Samoaja- tai vaeltajaikäinen (15-22 -vuotias) johtaja, joka suunnittelee ja johtaa tarpojavartion (12-15 -vuotiaat) viikkotoimintaa, retkiä ja ikäkauden yhteisiä tapahtumia.
Pestaaja: ohjelmajohtaja

Varainhankintavastaava

Koordinoi ja kehittää lippukunnan varainhankintaa ja ohjaa talkoovastaavia. Voi toimia myös työparina tai työryhmänä.

Tiedotustiimin jäsen

Hoitaa lippukunnan sisäistä ja ulkoista viestintää yhteistyössä lippukunnan johtoviisikon ja tiedotustiimin kanssa.
Pestaaja: lippukunnanjohtaja

Sampo

Aikuinen, joka suunnittelee ja johtaa seikkailijajoukkueen (10-12 -vuotiaat) viikkotoimintaa johtajaparin kanssa.

Aikuispartio-luotsi

Tukee johtajiemme voimavaroja ja luo mahdollisuuksia johtajahuollon ja aikuispartion toteuttamiseen hauskalla ja mielekkäällä tavalla.

Alusvastaavat

  • Scout-jolla Joutsen: Alusvastaava (tai työpari) huolehtii lippukunnan jollan ylläpidosta ja tukee ryhmiä jollailussa.
  • Juggis: Alusvastaava (tai työpari) vastaa lippukunnan perämoottorilla varustetun soutuveneen ylläpidosta ja toimii sillä esim. jollailun tukialuksena.

Alusten kipparit ja förstit

Pestissä pääset vesille koko veneilykauden ajan. Tehtävänä on vastata turvallisesta vesillä liikkumisesta. Jokaisen partioaluksen päällystöltä vaadittavassa ohjaajantodistuksessa edellytetään tehtävästä riippuen veneenohjaaja-, kippari- tai pelastautumiskurssin suorittamista ja vankkaa kokemusta. Tehtäviin koulutetaan kaikkia kiinnostuneita.