Avoimet pestit

Haluatko päästä kehittämään itseäsi huippuporukalla? Mikä juttu kiinnostaa juuri sinua? KuVessa saat muokata pestistä itsesi näköisen ja kokoisen.

Alta löydät listan pesteistä, jotka kaipaavat vielä tekijää. Ota yhteyttä pestijohtajaamme, jos kiinnostuit: karoliina.nurminen(at)partio.fi.

Kuva: Emma Hirsimäki / Kuokkalan Vetehiset

Apulaislippukunnanjohtaja

On osa Vetehisten toimintaa johtavaa viiden hengen porukkaa, johon kuuluvat lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja, pestijohtaja ja kippariston päällikkö sekä apulaislippukunnanjohtaja. Apulaislippukunnanjohtajana pääsee tutustumaan ja valmistautumaan johonkin viisikon muista pesteistä.

Akela

Aikuinen, joka suunnittelee ja johtaa sudenpentulauman (7-9-vuotiaat) viikkotoimintaa johtajaparin kanssa.

Sampo

Aikuinen, joka suunnittelee ja johtaa seikkailijajoukkueen (10-12-vuotiaat) viikkotoimintaa johtajaparin kanssa.

Vastaava sampo

Tehtävänä on huolehtia seikkailijaikäkauden toiminnasta kokonaisuutena ja tukea ryhmänjohtajia.

Samoajaluotsi

Samoajiin kesällä siirtyvälle Kalapuikot-vartiolle. Luotsi on aikuinen johtaja, joka tukee vartionjohtajaa tehtävissään auttaen toiminnan suunnittelussa ja vaativampien ohjelma-aktiviteettien toteuttamisessa.

Vaeltajaluotsi

Tehtävänä on ohjata vaeltajan (18-22-vuotiaat) henkilökohtaisen kehityssuunnitelman tekemistä ja tukea nuorten johtajiemme kehittymistä. Pääset luomaan mahdollisuuksia tavoitteelliselle ja partio-ohjelman mukaiselle toiminnalle sekä toteuttamaan aktiviteetteja ja yllätyksiä vartiolle. Haasta itsesi kokeilemaan uusia ja erilaisia tapoja tehdä ohjelmaa.

Alusten kipparit ja förstit

Pestissä pääset vesille koko veneilykauden ajan. Tehtävänä on vastata turvallisesta vesillä liikkumisesta. Jokaisen partioaluksen päällystöltä vaadittavassa ohjaajantodistuksessa edellytetään tehtävästä riippuen veneenohjaaja-, kippari- tai pelastautumiskurssin suorittamista ja vankkaa kokemusta. Tehtäviin koulutetaan kaikkia kiinnostuneita.

Alusvastaavat

  • Scout-jolla Joutsen: Alusvastaava (tai työpari) huolehtii lippukunnan jollan ylläpidosta ja tukee ryhmiä jollailussa.
  • Juggis: Alusvastaava (tai työpari) vastaa lippukunnan perämoottorilla varustetun soutuveneen ylläpidosta ja toimii sillä esim. jollailun tukialuksena.

Alusryhmän jäsen

Huolehtii alusten kunnostuksesta ja huollosta. Kiinnostus aiheeseen riittää, alusryhmissä pääsee oppimaan veneen tekniikasta ja huoltamisesta.

Varastomestari

Vastaa lippukunnan kalustosta ja varastojen siisteydestä, huolehtii lippukunnan kaluston kunnosta, kehittämisestä sekä kalustohankinnoista.

Pesutalkoovastaava

Koordinoi kahtena päivänä järjestettävän pohjienpesutalkoon syksyllä.