Jyväskylän paras meripartiolippukunta

Kuokkalan Vetehiset (KuVe) on vuonna 1985 perustettu partion paikallisyhdistys sekä Jyväskylän ainoa meripartiolippukunta. Meillä partiota harrastetaan sekä maalla että vesillä!

Muun partiotoiminnan lisäksi tarjoamme siis jäsenillemme veneily- ja purjehduselämyksiä sekä veneilykoulutusta. Meripartiotoimintaa toteutetaan lippukuntamme viidellä koulutusaluksella. Kaikki alle kouluikäisistä perhepartiolaisista kokeneisiin kisapurjehtijoihin pääsevät nauttimaan veneilystä Päijänteellä. Kuvia ja tietoa aluksistamme löydät täältä.

Kuva: Kuokkalan Vetehiset

Veneilyn lisäksi KuVessa osallistutaan erilaisille retkille, leireille, partiotaitokisoihin ja muihin partiotapahtumiin. Lippukuntamme perinteisiä yhteisiä tapahtumia ovat itsenäisyyspäivän juhla joulukuussa sekä Yrjönpäivä huhtikuussa. Näissä tapahtumissa lapsille ja nuorille jaetaan toiminnassa suoritettuja partiomerkkejä ja lippukuntalaiset pääsevät viettämään aikaa yhdessä.

Jäsenmäärämme on huikeat lähes 200 partiolaista! Lippukunnassamme kokoontuukin säännöllisesti jopa kahdeksan 7-18-vuotiaiden ryhmää sekä omilla aikatauluillaan perhepartioryhmä ja vaeltajien eli 18-22 -vuotiaiden ryhmä. Ryhmien viikkotoiminta tapahtuu pääasiassa lippukunnan Kololla Jyväskylän Kuokkalassa osoitteessa Kekkolantie 16. Lisää ryhmistämme löydät täältä.

Partio tarjoaa myös paljon aikuisille. Mukaan voi tulla matalla kynnyksellä joko vain osallistumalla satunnaisesti toimintaan tai lähtemällä mukaan johonkin pestiin. Kaikki saavat tehdä ja osallistua omien kiinnostustensa ja innokkuutensa mukaan. Avoimia pestejä voit tutkia täällä.

Partio on KuVessa veneilyä ja retkeilyä, yhdessä tekemistä ja yhdessä kasvamista. Lippukunta tarjoaa mahdollisuuden pieniin ja suuriin seikkailuihin!

Vetehiset Kuokkalasta

Meripartsa meidän nasta

Kesäks mennään ulapalle

Muut saa jäädä kuusen alle!

Lippukunnan huuto